Yogalates

Groepslessen

Lichaam en geest in balans

Lifestyle biedt de combinatie van intensief bewegen met wellness en mindfulness. Want jeĀ kunt bij ons nu ook Yogalates lessen (yoga en pilates gecombineerd) volgen waarbij lichaam en geest volledig in balans raken. Bij de bewegingsvormen Yoga en Pilates ligt de focus op het verbeteren van je houding en ademhaling. Je traint mind en body. De geest wordt erbij betrokken, terwijl je lichamelijk werk verricht. De combinatie zorgt voor een algehele fysieke fitheid.

Yoga en Pilates lijken erg op elkaar, toch zijn er verschillen. Yoga is een combinatie van bewegen en mediteren met als doel de balans tussen geest en lichaam. Je werkt aan je lichaam, maar je geest is net zo belangrijk. Pilates is een methode waarbij de focus ligt op het verbeteren van je houding. Het is de ideale methode om van blessures af te komen. Het is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest. Wij bieden een combinatie-les aan waarbij er in een uur aan al deze aspecten aandacht wordt gegeven. Aan het einde van de les is er nog ruimte voor een stukje relaxcercise, waarbij je bewust leert ontspannen, ook wel bekend als Mindfulness.

Mindfulness

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je herkent het vast: handelend op de automatische piloot weet je aan het einde van de dag niet eens meer precies wat je allemaal hebt gedaan. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.